Brevo Handelsmij werd begin jaren tachtig gevestigd en in oktober 1984 als besloten vennootschap voortgezet. De officiële datum van vestiging van de onderneming was 01-01-1982 en dit betekent dat Brevo in 2007 haar 25-jarig jubileum vierde.

Tot de beginactiviteiten van Brevo behoorde de handel in technisch borstelwerk en straatveegmachines. De veegmachines werden in samenwerking met haar zusterbedrijf gebouwd. Op 1 april 1985 werd begonnen met de import en distributie van flexibele slangen en toebehoren voor ventilatie en industriële afzuiging. Sinds die datum heeft Brevo een vooraanstaande plaats op de markt ingenomen als het om flexibele slangen gaat. Een eerste begin werd in 1985 ook gemaakt met de advisering en levering van afzuigsystemen voor dampen, gassen, rook en licht stof; een programma dat uitgroeide tot één van de specialismen van Brevo. De slogan "Schone lucht op de werkplek" deed zijn intrede. De activiteit technisch borstelwerk en veegmachines werd afgebouwd en Brevo legde zich volledig toe op de twee nieuwe productlijnen flexibele slangen en afzuigsystemen.

Al snel na de start van het programma flexibele slangen maakte Brevo een onstuimige groei mee en bleek er duidelijk plaats voor een gespecialiseerd leverancier die zich uitsluitend toelegde op slangen voor luchtbehandeling, ventilatie en industriële afzuiging. In 1992 werd het noodzakelijk uit te zien naar een ruimere locatie. Dit resulteerde in de verhuizing van Hendrik Ido Ambacht naar Ridderkerk waar Brevo beschikt over een grote opslagcapaciteit en goede kantoorvoorzieningen.

De meeste slangtypen worden sinds de start exclusief op de Nederlandse markt gebracht onder de eigen merknamen Brevoflex, Brevoform, Brevoduct, Brevotube en Brevofix. Daarnaast levert Brevo diverse gerenommeerde merken zoals Vacuflex en Serratub. De activiteit afzuigsystemen werd in de loop der jaren flink uitgebreid. Dit resulteerde in een compleet programma voor puntafzuiging direct bij de verontreinigingsbron met de merken Alsident, ULT, Geovent en Flexoduct.

In 2004 startte Brevo een nauwe samenwerking met een aantal fabrikanten en leveranciers op het gebied van flexibele slangen en koppelingen en zo ontstond de website www.flexibeleslangen.nl met een zeer uitgebreid programma met meer dan 400 verschillende typen flexibele verbindingen, klemmen en koppelingen. Brevo beperkte zich niet meer alleen tot slangen voor luchtbehandeling, ventilatie en industriële afzuiging. De website werd direct een groot succes. Reden voor Brevo om ook voor de afzuigsystemen een speciale website op te zetten. Deze website, www.puntafzuiging.nl, werd op 31 januari 2006 geïntroduceerd en geeft informatie over alle producten van Brevo die met schone lucht op de werkplek te maken hebben. De producten zijn overzichtelijk per merk gerangschikt en de informatie is gerelateerd aan een productdatabase zodat steeds de allernieuwste informatie voorhanden is. Via beide websites kunnen eenvoudig offertes aangevraagd worden en alle documentatie maar ook allerhande aanvullende technische informatie is eenvoudig te downloaden. Brevo hoopt met deze websites de markt nog beter te kunnen informeren over haar producten.Follow BrevoRidderkerk on Twitter

Feestdagen 2018

Ons bedrijf zal wegens o.a. nationale feestdagen in 2018 op de volgende dagen gesloten zijn:

Nieuwjaarsdag 01 januari 2018
Tweede Paasdag 02 april 2018
Koningsdag 27 april 2018
Hemelvaartsdag 10 mei 2018
Vrijdag na Hemelvaartsdag 11 mei 2018
Tweede Pinksterdag 21 mei 2018
Tussen Kerst en Nieuwjaar 24-12-2018 tot en met 01-01-2018

 

Vrijdagsluiting

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag 08:30 tot 17:15 uur. Op vrijdag sluiten wij om 15:00 uur.

Vacatures

Magazijnmedewerker